V hotelech Waldorf Astoria představí nový kulinářský šperk!

V hotelech Waldorf Astoria představí nový kulinářský šperk!

Legendární hotelová síť Waldorf Astoria Hotels & Resorts uspořádala druhý projekt „Chuť Waldorf Astoria ve spolupráci s Nadací Jamese Bearda — jednou z hlavních gastronomických organizací v USA. Hledání legendární chuti bylo obnoveno na podzim 2015: zúčastnilo se ho pět mladých šéfkuchařů, kteří se stali semifinalisty ceny Jamese Bearda, a pět renomovaných mistrů, kteří odpovídají za kuchyni v luxusních hotelech Waldorf Astoria v Amsterdamu, New Orleans, Pekingu, Jeruzalémě a Orlandu.

V hotelech Waldorf Astoria představí nový kulinářský šperk!V hotelech Waldorf Astoria představí nový kulinářský šperk!

Vítězi finále, které se nedávno konalo v New Yorku, se stali šéfkuchař Benoit Charchi z hotelu Waldorf Astoria Beijing a jeho mladý kolega Erik Bruner-Yang, a jejich vytvořené jídlo — Jing Roll — bude nyní přítomno v menu všech 25 hotelů Waldorf Astoria na světě vedle rizota se celerem a la Waldorf, které vyhrálo minulý rok, stejně jako celosvětově známých benediktinských vajec, dortu „Červený samet“ a waldorfského salátu, které byly vymýšleny na kuchyni newyorského hotelu Waldorf Astoria.

V hotelech Waldorf Astoria představí nový kulinářský šperk!
V hotelech Waldorf Astoria představí nový kulinářský šperk!

„Jsme nesmírně rádi, že můžeme pokračovat v projektu 'Chuť Waldorf Astoria' a spolupracovat s Nadací Jamese Bearda, která přináší neocenitelný příspěvek a zároveň oslavuje naše bohaté kulinářské dědictví,“ říká šéf sítě Waldorf Astoria Hotels & Resorts John Vanderslice. „Waldorf Astoria usiluje o gastronomickou dokonalost v každém z 140 barů, kaváren a restaurací haute cuisine, které se nacházejí v našich hotelech.“

V hotelech Waldorf Astoria představí nový kulinářský šperk!

Porotu v závěrečném kole soutěže tvořili slavný avantgardní kuchař Wylie Dufresne, šéfredaktor časopisu Saveur Adam Sachs, prezidentka Nadace Jamese Bearda Susan Ungaro, herec, hudebník a autor kuchařských knih Questlove, a také loňský vítěz David Pouzy.

V hotelech Waldorf Astoria představí nový kulinářský šperk!
V hotelech Waldorf Astoria představí nový kulinářský šperk!

„Sledujíc odkazy našeho zakladatele Jamese Bearda, otce americké gastronomie, s velkým potěšením pokračujeme ve spolupráci s Waldorf Astoria Hotels & Resorts — ikonickou značkou, která významně přispěla k formování kulinářského dědictví Ameriky,“ poznamenává prezidentka Nadace Jamese Bearda Susan Ungaro. „Usilujeme o poskytnutí mezinárodního zážitku semifinalistům naší soutěže vycházejících kulinářských hvězd, a partnerství se šéfkuchaři Waldorf Astoria pomáhá vytvářet nové ikonické mistrovské kusy“.

V hotelech Waldorf Astoria představí nový kulinářský šperk!V hotelech Waldorf Astoria představí nový kulinářský šperk!

Uveďme, že Waldorf Astoria Hotels & Resorts — je mezinárodní síť luxusních hotelů korporace Hilton Worldwide, která se skládá z 25 hotelů a resortů v nejnavštěvovanějších městech a krásných lokalitách planety. Úžasné gastronomické zážitky, nejlepší golfová hřiště na světě, jedinečné SPA procedury — ve Waldorf Astoria vás čeká nezapomenutelný odpočinek a legendární bezchyb service v luxusních interiérech.

Hosté jakéhokoli resortu sítě Waldorf Astoria Hotels & Resorts se mohou vydat na nezapomenutelnou gastronomickou cestu „Chuť Waldorf Astoria“ a vychutnat si speciální vybranou večeři ze tří chodů, vyzkoušet koktejly od známého mixologa, projet se na jachtě nebo navštívit místní trh pro suroviny v doprovodu šéfkuchaře. Podrobný program 3denních kulinářských zájezdů si můžete prohlédnout a objednat na

V hotelech Waldorf Astoria představí nový kulinářský šperk!

Nadace Jamese Bearda, založená v roce 1986, oslavuje a podporuje mladé talenty v oblasti gastronomie a také se věnuje vzdělávacím programům. James Beard, který zemřel v roce 1985, byl hlavním kuchařem Ameriky, autorem mnoha knih a člověkem encyklopedických znalostí. Pomohl vychovat celé generace šéfkuchařů, byl mentorem jak pro profesionály, tak pro amatéry. Nadace pojmenovaná po něm pokračuje v ušlechtilé činnosti výuky a podpory začínajících šéfkuchařů prostřednictvím vzdělávacích programů, grantů, cen a kurzů rozvoje podnikání.

Podělte se o tento příspěvek se svými přáteli!

Vyberte si svůj jazyk

Vyberte si svou měnu

Pokud je to možné, ceny budou převedeny a zobrazeny v měně, kterou vyberete. Měna, ve které platíte, se může lišit v závislosti na vaší rezervaci, a může se také vztahovat poplatek za služby.